Beginnen met internet marketing

Internet-MarketingFabels of feiten !

Voor mij is het ongeveer 5 jaar geleden begonnen. Je komt wat verhalen tegen of video’s waarin mensen zeer succesvol lijken te zijn in iets dat internet marketing heet. Iets waar ze goed geld mee verdienen en veel vrije tijd hebben. Zodra je er mee in aanraking komt wil je alleen maar meer….  herkenbaar?

Ik weet nog heel goed wat de reacties waren van vrienden om me heen toen ik zei dat ik geld ging verdienen op internet. Je bent gek dat je daar in trapt, ben je daar echt mee begonnen, sukkel…. daar gaat je geld jonge, en zo waren er nog wel een aantal. Misschien hadden ze wel gelijk ik wist immers ook niet goed waar ik aan begon. Ik was ook erg voorzichtig en terughoudend in het begin.

De reis start hier.

Omdat ik ook niet wist waar ik aan begon of mee bezig was had ik besloten een cursus te kopen van een “internet guru” dan moest het wel goed komen. Ik leer wat hij weet doe het na en het geld komt wel binnen rollen… althans dat is wat er aangeboden werd. Zo begon ik vrolijk de informatie door te nemen en maakten mijn eerste stappen in de wereld van internet marketing. Waar ik al snel achter kwam dat dit toch niet zo simpel was als het leek, er was nog veel te leren en ik wist niet wat ik deed.

Het volgen van de stappen had me wel ergens gebracht maar het is geen succes geworden. Ik besloot het te laten rusten en keek regelmatig weer wat rond naar nieuwe informatie. Er ging een hele tijd overheen voordat ik een nieuwe cursus kocht waarmee ik mijn succes zou behalen. Net als de vorige keer ging ik vol goede moed starten met de cursus en volgde de stappen op die mij werden voor gedaan. Na 2 maanden door zetten kreeg ik ook dit niet op gang en koste het me meer tijd moeite en geld als dat ik er uit kreeg. Waarom lukt het mij niet en die andere wel… wat doe ik toch fout? Is het de manier waarop ik het doe, de methode die ik toepas? Ik had nog steeds geen flauw idee wat ik deed als gewoon het opvolgen van de stappen.

tumblr_lrisrdEtjG1r0i1rno1_r1_400Als je je eenmaal in die wereld heb begeven wil je het toch proeven. Je ziet dat er mensen zijn die er in slagen en geld verdienen op internet, dat moet ik toch ook kunnen. Weer een cursus weer een methode en meer tijd ging voorbij. de eerste 2 jaar had ik nergens succes en alles mislukte. In middels had ik al heel wat informatie en cursussen versleten maar bereikte niet waar ik naar op zoek was. Iets moest ik anders doen maar wat?

Geld verdienen, het moet lukken !

Een ding wat ik nooit gedaan heb is opgeven. Hoe dan ook het zou me lukken om ook maar 0,02 cent te verdienen, alleen al om het voor mezelf te bewijzen. Op een gegeven moment had ik besloten zelf een website te maken en dan ging ik daar wel iets op verkopen. Nog nooit een site gemaakt, maar dit werd wel netjes voorgedaan in een cursus dus daar ging ik. Het zal je niet verbazen dat het resultaat niet super was maar ik had wel zelf een website gemaakt, super tof en ik was er toch wel trots op. Ik had daarmee toch iets bereikt en het aan mezelf bewezen.

Ik schreef wat mooie verhalen (dacht ik toen nog)  plaatsten er een affiliate link bij en hoopte op bezoekers. Heel mondjes maat kwam er eens iemand kijken maar er gebeurde niet veel. Na wat zoekwerk zag ik al snel dat er toch heel wat kwam kijken bij het hebben van een website, en zorgen dat er ook bezoekers naar toe komen. Dus besloot ik daar meer over te gaan leren. Informatie bestuderen en ook weer meer cursussen volgen. Na enige tijd en het toepassen van wat ik geleerd had kwamen er ook meer bezoekers, nog niet heel veel maar er was resultaat. En niet veel later had ik mijn eerste verkoop gemaakt en wel via mijn eigen website.

KABOOM BABY! Ik was er zo blij mee toen ik het zag. Een smile van oor tot oor. Na lang proberen falen en toch weer opstaan was het me gelukt. Meteen wist ik dat de verhalen van mijn vrienden die zeiden dat ik gek was niet waar konden zijn. Ik had het bewijs op het scherm staan en zelf gedaan. Zie je nou wel het is echt mogelijk hahaha…. wie lacht er nu.

Wat ik nu doe gaat goed dus dat zet ik voort. Een paar maanden gingen voorbij maar er was niet veel verandering meer, ook geen verkopen… Was het dan toch allemaal fake? Nee dat zeker niet. Ik kwam in contact met iemand die net als ik ook al lang opzoek was naar een oplossing maar er ook niet in kon slagen. Net als ik had hij een eigen website, alleen vertelde hij over wat hij deed en meemaakte. Maar hij vertelde ook dat hij het niet meer zag zitten, van het een kwam het ander en ik was de nieuwe eigenaar van een website. Oh yeah nu heb ik er 2. Het zal je misschien verrassen maar dit was slimonlineverdienen.nl.

Daar is het allemaal begonnen voor mij met deze website, en er is al veel gebeurd in de tussen tijd. En nu zoveel jaar later, zoveel cursussen later en duizenden euro’s minder, ben ik nu waar ik wil zijn? Heb ik bereikt wat ik wil bereiken? Heb ik er spijt van, ben ik stom geweest deze keus te maken?

NEE ! Het antwoord op al die vragen is nee, ik ben nog niet waar ik wil zijn, ik heb nog niet bereikt wat ik wil bereiken en ik heb er absoluut geen spijt van dat ik deze keus ooit gemaakt heb. Ja ik ben misschien heel veel geld kwijt geraakt aan allerlei cursussen maar als ik daar nou eens goed over na denk heb ik daar ook heel veel van geleerd. Ook al was het geen succes heb ik er wel waardevolle informatie uit kunnen halen waar ik nu iets mee kan.

Ik kan mijn vrienden nu laten zien kijk ik heb bij dit affliaite netwerk een paar honderd euro verdient deze maand en nog een paar honderd bij een ander netwerk… en dat groeit met de tijd. Ja ik ben aardig op weg en doe het helemaal niet slecht. Ik weet nu waar ik mee bezig ben en wat ik doe, ik heb nu zoveel kennis dat ik veel vragen van andere kan beantwoorden. Nee ik weet niet alles en nee ik heb ook niet overal een bevredigend antwoord op maar ik ben geen rookie meer.

moraal12De moraal van het verhaal is dat je nooit moet opgeven voor dat geen wat je wilt bereiken. Ook al kost het je alle vrije tijd, vrienden of geld. Wil je iets bereiken zul je er voor moeten zweten, het kost moeite en doorzettingsvermogen. Een open mind voor nieuwe dingen in je leven en verandering.

How bad do you want it? dat is de vraag die je jezelf moet stellen, en voor jezelf moet beantwoorden.

2 Reacties
 1. Hey Daan,

  Wat een (leuk) verhaal. Het lijkt wel of ik mijn eigen ervaring van de afgelopen 2 jaar lees. Ik maak nu precies mee wat jij de eerste 2 a 3 jaar doormaakte.

  Nu heb ik sinds augustus ook mijn eigen affiliate site gemaakt.

  Ik had al aardig wat ervaring met WordPress en met het SEO proof maken van mijn site.

  Maar bezoekers, ho maar. 6 in 1 week.

  Maar net als jij blijf ik doorgaan tot ik erbij neerval! Het gaat goed komen, daar ben ik heilig van overtuigt!

  Maar daar komt hij; zou jij mijn site eens kunnen beoordelen? Of heb je misschien tips waardoor jij ineens wel je eerste koper doorstuurde? Help!

  Gr,
  Tom

  • Hey Tom,

   Leuk om te zien dat het herkenbaar voor je is, er zullen er vast meer zijn die hier mee worstelen.
   En helaas gaat het niet vanzelf, maar zo te zien wil je en werk je er hard genoeg aan.

   Ik zal vandaag of morgen even naar je site kijken en je per mail hierop beantwoorden.
   Heel veel succes !

   Groet, Daan

Geef een reactie