De betekenis van www

De betekenis van www Wat betekent toch die “www”

We hebben het allemaal wel eens gezien de “www” in de adresbalk van je internet browser. Maat wat houdt het eigenlijk in?
We zijn er allemaal mee bezig zonder er over na te denken, het internet is in deze tijd iets doodnormaal. Maar is dat wel zo?

De betekenis van www is natuurlijk world wide web maar dat wist je waarschijnlijk wel. Een web met lijnen over de hele wereld verspreid.
Met andere woorden, je hebt toegang tot de hele wereld vanaf dezelfde plek waar je dit nu leest. Als je daar goed over nadenkt is dat eigenlijk niet normaal meer.
Het internet geeft jou mogelijkheden die er voordien nooit waren. Je kan doen en laten wat je wilt, informatie zoeken, filmpjes kijken, krant lezen, met je vrienden in contact blijven en ga zo maar door.

Mijn betekenis van “www” is daarmee ook veranderd, www betekent voor mij wild wild west. En dan bedoel ik niet een stoffige woestijn met cowboys op paarden.
Wat ik daarmee wil zeggen is dat het internet een losgeslagen mogelijkheid is. Net als de cowboys vroeger hun eigen ding deden en vrij waren in hun doen en laten.

Ze bepaalden zelf waar ze heen reden of met welke regels ze gingen werken. Jij hebt dezelfde vrijheid op het wereldwijde web. Dus waarom zou je er geen gebruik van maken?
Een cowboy zou op zijn paard gestapt zijn om de woestijn te gaan verkennen, wat ligt er achter die hoge onbekende berg. Ligt daar een nieuwe wereld? Een paradijs misschien?

Velen zijn hem al gevolgd dus waarom jij ook niet? Verken de wereld van internet en zie wat er mogelijk is vanaf de plek waar je nu zit. Je hoeft daarbij niet het wiel opnieuw uit te vinden, er is genoeg informatie te vinden. Lees boeken, bekijk video’s, volg een cursus, het is een lange weg op dat paard dus vermaak jezelf en benut die tijd om je geest te verruimen.

Internet is meer dan een webpagina en een email versturen. Sommigen zijn bang om op dat paard te stappen, anderen durven die hoge onbekende berg niet over. Die houden zichzelf tegen in hun ontwikkeling en zullen daardoor achter blijven. De cowboy in deze tijd rijdt in een luxe auto en niet met paard en wagen. Ga mee in de tijd en blijf niet stil staan. Als je niet weet wat er mogelijk is ga dan op ontdekking. Ben jij niet nieuwsgierig hoe die cowboy aan zijn luxe auto kwam?

Laat het hieronder weten in een reactie.

Geef een reactie