Dit moet ik gewoon even kwijt !

Dit moet ik gewoon even kwijtGewoon even mijn verhaal kwijt…

Dit herken je vast wel want volgens mij wil iedereen wel een keer zijn verhaal kwijt over wat het dan ook mag zijn. Ik in ieder geval wel al ben ik van nature nou niet echt een open boek, vind ik het toch echt wel fijn om zo nu en dan mijn verhaal bij iemand kwijt te kunnen.

Zo sprak ik gister met mijn collega Natalie, van “expeditieinternet.nl” en ook zij vind het prettig om af en toe haar verhaal kwijt te kunnen bij anderen. Daar sta ik ook zeker voor open en spreek der regelmatig, het is een gezellige meid die weet wat ze wil. Zelf heb ik ook van die eieren maar zoals ik al aangaf die broed ik liever zelf uit, en vandaag kreeg ik daar gewoon 2 kuikens bij. Kuikens waarvan ik nog niets wist en ik zomaar in handen geworpen kreeg. Maar hier later meer over.

Er komt veel op me af dat allemaal verwerkt moet worden.

Vandaag weer een goed gesprek gehad met mijn personal en business trainer Erno. Die gesprekken doen me altijd wel goed al zijn ze soms ook zwaar. Ik moet toegeven dat ik me daarin toch wel erg vergist heb, ik dacht altijd dat soort trainingen om mensen te helpen zal wel voor de “domme” zijn en dus niet voor mij. Maar dat heb ik dus wel even mis, een goede coach weet je zo een paar knoppen in te drukken en deuren te openen waarvan jij het bestaan nog niet eens wist. Of misschien het bestaan nog net wel maar je denkt er totaal niet over na, of op een verkeerde manier. Vandaag was dus weer zoon dag…

Onderweg naar huis viel er in eens zoon goede ouderwetse gulden (in plaats van het kwartje 🙂 ) , en moest ik even denken aan mijn oude collega’s. Hoe zouden zij er nu bij zitten of hoe zou het met ze gaan? Wat ik in ieder geval weet is dat niet iedereen met plezier naar zijn werk gaat, weer die zeurende baas aan horen of de hele dag tegen je chagrijnige collega aan kijken.

Ik sta nog elke dag fluitend op en ga lachend naar bed. En waarom? Vorig jaar had ik een goed jaar inkomen een vaste baan en geen plezier in mijn werkomgeving. Nu zit ik in onzekerheid geen vast inkomen en bepaal mijn eigen fijne werkomgeving. Vorig jaar had ik een rustige werkweek van maximaal 38uur en was ik vaak vrijdag vrij. Nu werk ik minimaal 55uur in de week en is er eigenlijk nooit echt een (helemaal) vrije dag.

Nu vraag je jezelf waarschijnlijk nog steeds af, waarom staat hij dan fluitend op en gaat hij lachend naar bed haha. Denk er nog maar eens goed over na. Het antwoord vind je helemaal onderaan dit artikel.

En waarschijnlijk denk je ook die jongen is niet normaal. Nou gefeliciteerd helemaal juist, 55uur in de week werken en toch geen graantje spijt. Denk er maar eens over na hoeveel normale mensen dit zouden doen? 1? …..  5? …. helemaal geen?

Geen enkele ondernemer is een normaal mens, je word “bijna gedwongen” zou ik zeggen om juist anders te zijn, out of the box te denken en het abnormale te doen.

Nou dan hier het antwoord mag hopen dat je wel nagedacht hebt. Wees even zo sociaal om dit te delen en laat de magie zijn werkt te laten doen.

Like or Tweet this page to reveal the content.

2 Reacties
  1. Hey Daan, leuk dat je mij vermeld in je artikel. Is gewoon fijn om soms je “ei kwijt te kunnen” zoals jij het zegt. Goed dat de coaching je zoveel helpt. Zelfontwikkeling is erg belangrijk, zeker als ondernemer. Ben benieuwd naar al het moois wat komen gaat. Het belangrijkste is dat je blij bent met wat je doet, ookal werk je 50 uur in de week 🙂
    “You have to be willing to do whatever it takes NOW, to live the lifestyle of your dreams later.”

  2. Het is helemaal niet gek dat je 55 uur werkt in de week en nog steeds fuitend opstaat.
    Wanneer jij iets doet wat je echt leuk vind en je bezig bent met je passie, dan is werken geen werken meer maar bezig zijn met je hobbie. Sterker nog, als ik ik doe wat ik echt leuk vind, dan krijg ik daar juist energie van.

    Veel mensen die snappen dit niet, maar probeer je maar eens voor te stellen wat voor een gevoel het zou geven dat als je alleen maar deed wat je leuk vind. (natuurlijk kan dat niet altijd)

    Wat zou jij voor werk gaan doen als geld geen rol meer speelt?

Geef een reactie