Een Trugblik Op Een Geweldig Jaar !

fijne_feestdagen

Fijne Feestdagen En Een Gelukkig 2014

Het jaar nadert weer zijn einde en mensen blikken terug op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Komen gezellig bij elkaar om alle ups en down nog eens te delen tijdens de heerlijke maaltijd met de feest dagen.

Het was in de donkere dagen voor kerstmis. De tijd waarin de nacht steeds meer terrein verovert op de dag. De tijd dat Jan de wind bij vlagen bezit neemt van deze wereld en have en goed laat buigen en barsten onder zijn huilend en stormachtige geweld. Een moment en een dag in de wereld waarin de mens, en dus ook ik, zich vaker dan gewoonlijk hult in stilzwijgen.

Ook mijn gedachten worden in deze tijd stilstaan en steeds meer gefocust op mijzelf, mijn heden en mijn toekomst. Er is veel gebeurd en verandert in het afgelopen jaar. Vaak zit ik uren achter mijn computer, met een blik naar buiten door het nieuwe dakraam en aanschouw dan zwijgend de wijsheid en almacht van de natuur om me heen. Je zou er stil van worden, maar dat is toch niet aan mij besteed.

Heen en weer rollend in mijn brakke bureaustoel, doe ik juist in deze dagen extra inspiratie op. Inspiratie en wijsheid die ik het komende jaar zal delen via Facebook, Youtube of mijn persoonlijke App met de wereld. Soms schrijf ik frustratie van me af in een verrassend blog. Vaak echter inspireren en stimuleren mijn opwekkende teksten andere, en geef ik via mijn digitale pen ook hen weer moed en hoop.

Fantastisch is het om zo te kunnen schrijven, je hoofd leeg te maken of een ingenieus idee voor mijn ondernemerschap de wereld in te slingeren. Taalfouten interesseren mij daarbij minder, ook al vallen sommige er over en zou het een stuk professioneler staan, het gaat om de gedachten en wat je daarmee kunt voor jezelf of iemand anders.

De reacties die ik daarop krijg zijn vaak hartverwarmend en moedigen aan om door te gaan. Dat laatste zal ik in het komend jaar dan ook zeker blijven doen. Want ondernemen via internet is voor mij ook een manier van leven en niet alleen een manier van geld verdienen. In de loop der jaren zijn er veel teksten geplaatst op de site waar veel waarde en herkenning in te vinden is. Een duidelijk pad van mijn werk.1461124_643774698995336_1548237726_n

Maar zoals Johan Cruijff ooit al zei “Ieder voordeel heb z’n nadeel”. Dat geld in zekere zin ook voor mij. Als ondernemer op de zolderkamer breng ik veel tijd door achter mijn pc-schermen om te netwerken, te schrijven, te handelen, te verkopen en te ontwerpen. En buiten het koken, wat stiekem toch wel een hobby is, het hout zagen in de winterdag en mijn lieve hond Bo schieten overige hobby’s er vaak bij in. Zo ook het opknappen van mijn oude Suzuki.

Dit stuk oud ijzer met een ziel staat al jaren te wachten in Paps garage, diens ongeduld over het feit dat daar nagenoeg niets gebeurd groeit met de dag. En hoewel ik onlangs het reservemateriaal dicht bij huis heb gehaald, maakt de gereviseerde motor nog steeds geen enkel geluid. Sorry Paps maar het zal nog even duren.

2013 was ondanks alle grote sprongen en spannende momenten een geweldig jaar voor mij en hoop dit door te zetten in het komende jaar.

Aan iedereen hele goede en gezellige feest dagen. Hopelijk zie ik jouw weer terug in 2014 met alle vingertjes er nog aan.

Laat een reactie achter en wens anderen ook een goed 2014!

Geef een reactie