Email Marketing hoe werkt dat?

email marketingEmail Marketing en auto responders

Internet marketing is op velen manieren toe te passen. Email marketing is er daar een van. Wellicht heb je het zelf ervaren met een of ander spam mailtje over een of ander product of service. Hoe komt dat in mijn mail box zul je je afvragen? Nou dat is dus het effect van email marketing.

Bijna overal op internet moet je tegenwoordig wel een naam en/of email adres achter laten. Dit allemaal om de marketing via deze weg te kunnen doen. Een nadeel er van, en wat vaak niet verteld word, is dat jou email adres ook verkocht kan worden aan derde. Ik kan wel zeggen let op wat je waar invult maar de kans is groot dat je toch in de email marketing molen terecht komt.

Hoe werkt dat dan?

Eigenlijk is het heel simpel. In veel gevallen zijn de adressen wel op een juiste manier verkregen gericht op en bepaalde doel groep. Voor de adverteerder is dat heel erg interessant omdat hij weet waar deze groep naar opzoek is en kan dus heel gericht emails versturen naar deze mensen. In dat mailtje zal waarschijnlijk een mooi verhaaltje of aanbieding staan met daarin een link naar een website. Zodra de mensen meer willen weten of door klikken heeft de adverteerder al 50% van zijn doel bereikt. Het mooiste is natuurlijk dat er ook sales uit komen, als hem dat ook nog lukt is de actie geslaagd. Het gaat er om dat de mensen weer op de desbetreffende website zijn geweest, dus de kans op een verkoop.  Door je mail goed op te stellen en te richten op de juiste doelgroep kan dit erg effectief zijn.

Autoresponders

Stel je wilt mijn E-boek “De weg naar succes” en het is 02:00 s’nachts. Ik lig lekker te slapen maar jij schrijft je in. Hoe kan ik jou dan zo snel mogelijk helpen? Je raad het al met een autoresponder, het woord zegt het eigenlijk al. Er word automatisch gereageerd. Door gebruik te maken van een autoresponder heb ik dus minder omkijken naar mijn mail box. Een mailtje dat ik van te voren heb opgesteld om je te bedanken en met de link naar de download, voldoet elke keer weer. In dit geval kun je dus prima gebruik maken van een autoresponder om je zelf wat meer ruimte te geven.

Maar er zitten ook nadelen aan. De adverteerder kan je namelijk een hele reeds mails sturen die van te voren staan ingesteld en persoonlijk vind ik dat dan weer jammer. In sommige gevallen is het goed opgebouwd en verdeeld, maar in andere gevallen heb je 5 mails in 3 dagen.

 

Email marketing maakt het ook mogelijk om een grote groep mensen te bereiken door maar een email te schrijven en te versturen naar alle contacten. Zogenaamde email programma’s als Awebber, Your mailing list provider of Enormmail zijn daar goed voor geschikt. Je kunt elke contact toch persoonlijk aanspreken door middel van je mail goed op te stellen en gebruik te maken van bepaalde shortcodes.

 

Wil jij ook email marketing toe passen en daarmee je geld verdienen? Dan zou de training Email geheimen je wellicht kunnen helpen. Het is niet de goedkoopste maar je leert er wel veel van.

Geef een reactie