Even mijn hart luchten

Het schrijven van mijn laatste artikel heeft me toch weer aan het denken gezet. Was dat wel het juiste om te doen. Ben ik nog op de juiste manier bezig.

Mijn business bestaat voor mij uit 2 delen. Een daarvan is werken en zorgen dat er geld binnen komt. De andere kant vind het gewoon leuk om wat ik leer door te geven aan een ander. Dat tweede deel heb ik jaren lang gedaan via mijn website. Het werken en zorgen dat er geld binnen komt is nog nooit gebeurd via deze website.

Juist dat is nu een van die zaken waar ik over twijfel. Bijna elke andere marketeer verdient namelijk wel geld aan zijn of haar website. Van begin af aan heb ik er voor gekozen om het andere te doen dan 90% van de mensen. Ik ben nou eenmaal een apart geval. Maar is dat nu wel de juiste keuze geweest?

Is het niet mijn aller grootste fout dat ik nooit een betaalde cursus heb uitgebracht. Want laten we eerlijk zijn die brengen gewoon big buck binnen. Alles wat ik een ander het geleerd bijgebracht of mijn tijd in heb gestoken heb ik gratis gedaan en heeft mij geld gekost. Niet dat het om het geld gaat want wat ik er voor terug krijg is me veel meer waard. Een goede naam en waardering voor wat ik doe.

Maar een goede naam zonder verder iets te verkopen is ook niet echt rendabel. Zoals je misschien hier al ziet en in mijn laatste artikel heb ik mijn instelling ook iets aangepast en ga er geen doekjes om winden of het mooier maken dan het is. Ik zeg gewoon waar het op staat en hoe ik er over denk.

Immers kom je met open en eerlijkheid toch het verst, doe je dat niet loop je vanzelf tegen de lamp aan.

Toen ik onlangs voor mijn service een klein bedrag ging vragen zag ik letterlijk een aantal mensen gewoon weglopen. Dat terwijl ze niet eens in de gaten hebben dat het slechts een schrijntje van de prijs is en een ander helpen mij nog steeds tijd en geld kost.

Ik hoor je denken maar Daan dat zeg je zo toch niet …  Is dat niet een beetje lomp.

Bekijk het even anders. Je koopt wel een cursus of training bij een andere, en hoopt dat je daar ook bij geholpen word. Als je daar al niet voor moet bijbetalen. Geloof me jij bent echt niet de enige die de zelfde cursus koopt. Met alle verkopen samen is het voor de verkoper echt geen probleem om wat extra tijd te besteden om je verder te helpen. Die kosten zijn heus wel gedekt.

Ben ik dan nog steeds zo lomp om een klein bedrag te vragen…?

Om misvattingen te voorkomen moet je een ding heel goed begrijpen. Ik run een bedrijf en geen liefdadigheids-organisatie. Maar ondanks dat het ik er een beetje schijt aan, want ik vind het gewoon enorm leuk om een ander ergens in te kunnen helpen. Om die reden heb ik er ook nooit echt geld voor gevraagd.

Wat ik er mee wil zeggen is dat ik wel rieeel moet blijven. En dat heeft me aan het denken gezet. Hoe leuk ik het ook vind en hoe graag ik het ook doe, moet ik ook gewoon toegeven dat ik mezelf en mijn bedrijf daar mee onder doe. Kan dat wel zo doorgaan?

Eerlijk is eerlijk, nee dat kan niet. Het is heel zwaar om toe te geven maar het afgelopen jaar heeft meer geld gekost dan dat het heeft opgebracht. En dat is nooit de bedoeling geweest. Er moet dus ook verandering gaan komen.

Als je ook mijn artikel gelezen hebt vraag je je misschien ook wel af heeft Daan er nog wel zin in, vind ie het nog wel leuk om te doen. Als ik daar een eerlijk antwoord op moet geven..

Op dit moment heb ik inderdaad wat minder motivatie om er vol tegen aan te gaan. Er zijn wat tegen slagen geweest, dingen die anders zijn gelopen dan geplant en dan heeft het allemaal ook nog geld gekost. Het is lastig om daar mee om te gaan en daar weer bovenop te komen. Niet iedereen is zo sterk om nog door te gaan.

Het heeft mij aan het denken gezet en vraag me dan ook af welke kant ik op moet of welke kant ik op kan. Ik hoop door mijn verhaal even te delen er een stukje last weg valt en wellicht wat duidelijkheid schept.

OP NAAR 2015 !!!

Geef een reactie