Focus en Planning

planning & focus2014 is weer verleden tijd en er staat een vol nieuw jaar op ons te wachten. Ik hoop dat je een goede jaarwisseling gehad hebt en alles veilig is verlopen. Het is inmiddels 2 januari en tijd om je planning op orde te hebben en weer aan de slag te gaan. De leuke en mooie feestdagen zijn weer even voorbij.

Zelf ga ik het dit jaar heel anders aanpakken. Ik zal me veel meer gaan richten op het bouwen en uitbreiden van mijn business, met als gevolg dat ik minder actief zal bloggen. Als ik iets heb opgestoken van afgelopen jaar is het wel zorgen voor een goede planning en focus op het geen waar je mee bezig bent. Iets waar ik altijd al een beetje moeite mee heb gehad.

Nieuwe start !

De afgelopen paar weken heb ik goed nagedacht over hoe wat wat ik nu wil gaan doen. De eerste stap in het maken van een goede planning. Hier zijn een aantal nieuwe ideeën uit ontstaan die nu langzaam vorm beginnen te krijgen. Maar ook de planning is wat strakker geregeld en beter geordend. Ik ga ook proberen om voortaan minstens een dag vooruit te werken om voor mezelf zo wat meer ruimte te creëren.

Zo heb ik dit artikel gister al geschreven en ben ik vandaag en op het moment dat jij dit leest met iets totaal anders bezig. Ben je hier terecht gekomen via een mailtje? Ja, ook die was al voorbereid. Het is voor mij ook nog even wennen aan de nieuwe planning, maar ik heb er alle vertrouwen in. 2015 moet een jaar worden om nooit te vergeten, een jaar met een nieuwe start.

Op korte termijn

Sinds een week of twee heb ik besloten me naast de internet en affiliate marketing ook in een andere markt actief te worden. Ten eerste omdat ik ook wel eens wat anders wil en graag wil uitbreiden, maar ook zeker omdat daar mijn interesse wel terug te vinden is. Dat is altijd een belangrijke factor om iets echt succesvol te maken en op langere termijn vol te houden.

Vorig jaar heb ik eigenlijk als probeersel mijn eerste geld verdien product gelanceerd. De naam “Gratis Geld” heeft heel wat commentaar gehad. Ondanks het commentaar is het ook tegen mijn verwachtingen in erg goed bevallen bij cursisten. Gewoon een simpele methode die werkt! En dat is erg tof om te zien !

Onlangs zijn er wat regels aangepast bij het affiliate netwerk van bol.com en dit heeft als gevolg dat de cursus als zodanig niet meer compleet is. Bol wil nu namelijk ten alle tijden een gekoppelde website zien. Ik ben dus genoodzaakt de cursus aan te passen. Dit gaf me ook de aanleiding om een goede cursus nog beter te maken en verder uit te breiden. Dit wil ik nog graag op korte termijn klaar gaan spelen. Er is nog even werk aan de winkel maar dat gaat zeker goed komen.

Dat ik minder ga bloggen en informatie met je ga delen wil niet zeggen dat ik niet meer voor je klaar sta om te helpen of advies te geven. Sterker nog dit jaar wil ik me juist meer gaan focussen op het begeleiden en coachen van anderen die het nodig hebben. Dit betekend dat de vraag en antwoord service weer actief zal worden. Maar dan in een iets andere vorm. Het zal geen abonnement meer zijn maar een eenmalig consult. Hoe dit er verder gaat uitzien zul je ook op korte termijn kunnen ervaren.

jongetje-met-verrekijkerVooruitblik

Je zult het met me eens zijn dat het een hele andere aanpak is en dit zal zich ook op de langere termijn moeten uitwerken. Zoals ik al zei ga ik me ook in een andere markt bevinden en ben ik ook van plan dit voor langere termijn te blijven doen. Dit word geen test projectje maar moet echt iets groters worden en ook opbrengen.

Heel ver vooruit kijken is nooit echt mijn ding geweest, er kan zoveel veranderen in de tussentijd… Maar van de andere kant hoop ik over een maand of 6 toch wel de vruchten te plukken van meerdere projecten en mijn nieuwe aanpak. Ik kan alleen maar zeggen dat ik er zin in heb en alle vertrouwen dat het wat moois kan brengen. De tijd zal het leren niet waar.

2015 Bring It On !! Ik ben er klaar voor jij ook?

Wat zijn jouw plannen voor dit jaar? Is jouw planning al uitgestippeld?

Dat het voor mij, jou en iedereen maar een geweldig jaar mag worden !

hand tekening

Geef een reactie