Geld betalen om daarna geld te verdienen.

geld betalen om geld te verdienenIn eerste instantie klinkt het misschien een beetje vreemd in de oren om geld te moeten betalen om geld te verdienen. Maar niets is minder waar, in het dagelijks leven gaat het namelijk niet anders. In dit artikel zal ik je uitleggen wat ik daarmee bedoel.

Eerst betalen, dan verdienen

Ik ga er even van uit dat de meesten van jullie die dit lezen wel een tijdelijke of vaste baan hebben op dit moment. Zo niet kun je denk ik toch wel indenken hoe het is om op die stoel te zitten. De werkzaamheden kunnen voor ieder verschillend zijn, misschien wel elke dag hetzelfde of ben je iemand die meer van afwisseling houd. Maar een ding is voor al deze mensen gelijk, je bent een werknemer.

Boven jou staat waarschijnlijk wel een chef of baas die jouw opdrachten geeft om uit te voeren waar jij netjes elke week of maand voor betaald krijgt. Maar niet alleen jij ontvangt geld ook jouw chef of baas ontvangt geld, en neem maar van mij aan dat zei iets meer ontvangen. Waar het op neer komt is dat jouw baas jouw betaald om voor hem geld te verdienen. En als je baas het goed doet verdient hij er meer aan als dat hij jouw betaald.

Om het maar even hard te zeggen zit hij lekker lui in zijn stoel terwijl jij al het werk doet.

Zou jij ook niet eens lekker lui op de stoel van je baas willen zitten?

Wat is dan het verschil? Het grote verschil is dat jij als werknemer opdrachten uitvoert, waar jouw baas opdrachten uitgeeft. Van af het aller eerste moment dat jij besluit om geld te gaan verdienen op internet stap jij in de schoenen van je baas. Heel vaak word dit niet serieus genomen of zelf helemaal over het hoofd gezien. Het is een serieuze stap om een deel of wellicht het hele heft in eigen handen te nemen, ga daar dan ook serieus mee om. Het is niet zomaar een hobby, je hebt het hier wel over je inkomen.

Er zijn tal van manieren die zogenaamd niet werken. Vaak is niet het probleem dat de manier of methode niet werkt maar het feit dat er niet serieus mee word omgegaan.

Ik betaal geld om te verdienen

Ook ik betaal geld om geld te verdienen. Inmiddels zelf elke dag, maar dit is zeker niet altijd zo geweest. Het zijn zelfs de kleine dingen die het kunnen doen. De aanschaf van een kleine cursus die misschien 20 tot 50 euro kost is een kleine investering, met een goede aanpak en uitvoering zul je dit bedrag terug verdienen. Houd je vol en breid je het uit zul je meer gaan verdienen en heb je dus laten we zeggen 50 euro betaald om daarna geld te verdienen. Een ander voorbeeld zou kunnen zijn het laten maken van een goede website of webwinkel. Zelfs het vermarkten daarvan kun je uitbesteden. Dit zijn allemaal uitgaven die er voor zorgen dat je daarna geld kunt verdienen.

Het is natuurlijk wel zo dat je die uitgaven ook moet kunnen missen op dat moment en er rekening mee houd het niet direct terug betaald. Sommigen uitgaven zijn bedoelt voor lange termijn en anderen hebben vrijwel direct effect. Heb je het niet in je om eventuele uitgaven te maken zit er eigenlijk nog maar een ding op, en dat is als eigen baas van je onderneming ook op de stoel van de werknemer gaan zitten en meer werk zelf doen.

Het is niet altijd makkelijk om in de positie van je baas te staan, je hebt ook vast wel eens de stoom uit zijn oren zien komen. Maar waar het om gaat is dat je vooral niet stil moet blijven staan en juist actie onderneemt. Neem niet altijd alles van een ander aan en zet zelf eens die stap om verder te komen.

Heb jij het in je om een goede ondernemer te worden?

Succes hangt niet af van een goed product of plan, het hang af van jezelf.

hand tekening

Geef een reactie