Geld verdienen met een affiliate website

Geld Verdienen Affiliate WebsiteRegelmatig krijg ik de vraag “Daan wat doe je nu op internet, waarmee verdien jij je geld?”. Affiliate marketing is dan het meest voor de hand liggende antwoord. Hoe doe je dat dan? Nou voornamelijk met een website. Ohh …  De volgende vraag kun je wel invullen denk ik.

In dit artikel wil ik je wat meer vertellen en uitleggen hoe je geld kunt verdienen met je (affiliate)website.

 

Weet je niet goed wat affiliate marketing is? Bekijk dan eerst eens dit artikel.

Affiliate website opzetten

Kun je geld verdienen met een website als affiliate? Ja zeer zeker kan dat, het is zelfs een van de eerdere verdienmodellen die tot op de dag van vandaag nog steeds effectief is. Er word gezegd dat je met een affiliate website maar beperkt bent in je inkomen tot ongeveer 200-500 euro per maand. Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens, het is echt mogelijk meer dan dat te behalen.

WordPress is gewoon super geschikt om je website mee op te zetten, natuurlijk ben je hier niet aan gebonden. Als je zelf liever op een andere manier werkt moet je die vooral blijven toepassen.

Maar hoe ga je je website invullen en wat ga je bespreken?

Belangrijk is om goed voor ogen te hebben waarover jij je website gaat maken. Dit kan een breder onderwerp zijn waar je meerdere zaken of producten bespreekt, of je maakt het specifieker en richt je op een bepaald product/onderwerp. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de telecom markt. Bij elke nieuwe uitgave van een smartphone duiken er zo 10 website op gespecificeerd op dat type telefoon.

Ik wil je ook aanraden om de laatste methode als voorkeur te geven. Door je te specificeren op een product of onderwerp maak je van je website als het ware een traffic magneet. Hoe meer je kunt vertellen er over en de details ervan bespreken des te meer content ervaring en informatie is er te vinden voor de bezoeker/klant. En vergroot je ook de kans om op dit onderwerp gevonden te gaan worden in de zoekmachines.

Het is niet de enige methode die werkt hoor, een webshop is ook nog steeds een goede manier om geld te verdienen. Een voorbeeld wat ik veel gebruik is deze website (momenteel niet optimaal, word aan gewerkt).

Bezoekers trekken en geld verdienen

Heb je eenmaal een opzet waar je tevreden mee bent is de volgende stap om bezoekers naar je website te krijgen. Dit kun je doen door zoekmachine optimalisatie toe te passen, maar denk ook aan social media als Facebook en Twitter. Afhankelijk van de markt die je gekozen hebt zou Linkdin ook een optie kunnen zijn. Zet ook nooit in op een manier maar probeer er juist zoveel mogelijk toe te passen om je bezoekers stroom uit te breiden. Video marketing via Youtube, adverteren via bijvoorbeeld Google adwords of een ander netwerk. Ga op zoek naar fora over jou onderwerp en kom in contact met de mensen en bezoekers daar.

Maar vergeet daarnaast niet om je bezoeker ook terug te krijgen. Een keer bezoeken is leuk maar het is veel leuker als hij of zij regelmatig terug komt. Email marketing zou daarvoor een hele goede oplossing kunnen zijn, waarbij je bijvoorbeeld elke week of maand een soort van nieuwsbrief stuurt met nieuwe producten, aanbiedingen of informatie die je net op je website hebt geplaatst. Als je dit goed aanpakt en vooral netjes doet, zijn dit de goedkoopste bezoekers die je maar kunt krijgen, iedere keer als je iets nieuws plaatst zijn zei de eersten die het weten.

Blijven vernieuwen

Belangrijk is ook om te blijven vernieuwen. Daarmee bedoel ik niet om je website te verbouwen maar juist meer nieuwe content te plaatsen. Zoekmachines zijn er gek op als je regelmatig nieuwe content en informatie op je affiliate website plaatst en zal je daarvoor belonen met een goede ranking. Ik merk het vaak dat als ik een nieuw artikel gemaakt hebt of een review, het na 1 of 2 dagen al te vinden is op de eerste pagina in Google. Dit geeft direct een nieuwe bezoekers stroom naar je website.

Heb je eenmaal een redelijk vast bezoekers stroom kun je je gaan richten op verbeteringen als conversie en klikken. De weg die de bezoeker bewandelt op je website kan mede bepalen wat en of er iets gekocht word. Door al deze punten aan te pakken en te verbeteren zul je dit gaan merken in je omzet en commissie.

Geld verdienen met een affiliate website doe ik al een tijdje en start zo nu en dan ook nog nieuwe op. Wil je graag nog meer weten of dit zelf ook toepassen? Bekijk dan eens deze aanbieding.

Geef een reactie