Geld verdienen op internet is toch een makkie !?

20070116-u-failAfgelopen week heb ik weer veel gezien, gelezen en gehoord. Daarbij viel het me op dat er toch nog zoveel zijn die niet slagen op internet, zelfs niet na jaren proberen. En dat vind ik jammer. Zo kreeg ik ook een mail binnen waarin kort gezegd in stond “bedankt voor alle moeite maar ik zie het niet meer goed komen. Ik ga mijn droom maar opgeven.”

Toen brak er toch even iets in me. Ik heb deze persoon beantwoord met een verhaal over mezelf met de bedoeling een hart onder de riem te steken en juiste weer te motiveren.

Omdat deze persoon helaas niet de enige is wil ik dit ook met jullie delen, hieronder dus de mail met mijn verhaal.

**MAIL**

Toen ik jou mail las over dat je wou stoppen met het volgen van je droom, was dat 1 herkenbaar en 2 een soort van pijnlijk om te zien. Volgens mij ben je al wat jaren bezig met het internet en is het dus jammer om te zien dat het nog niet gelukt is. Zelf ben ik natuurlijk ook al wat jaartjes bezig, ook ik kan niet zeggen dat het elke dag even goed gaat maar opgeven is wel het laatste wat ik doe.

Ik wil je bij deze ook even zeggen dat deze mail bedoelt is om je juiste weer te motiveren. Ik kan misschien wat lomp uit de bocht komen of je ergens in raken. Het is niet de bedoeling om je pijn te doen of naar beneden te halen maar juist een hart onder de riem te steken.

Je schreef dat je een werk week hebt van 3 dagen en daarnaast moet zorgen voor jonge kinderen. Hierdoor zou je weinig tijd hebben voor je droom. Sorry dat ik het zeg maar ik ben bijna jaloers op je.
Toen ik ruim 2,5 jaar geleden besloot om voor mezelf iets op te gaan zetten, dat ik vanuit huis kon werken wanneer en waar het mij uitkwam, heb ik daar ook moeite mee gehad.
Ik werkte toen bij Defensie waar ik dagen van 9 uur maakte. Sochtens om 7uur beginnen en smiddags om half 5 mocht ik weer naar huis. Een enkele rijs was ook nog eens 60KM en was daar ook gauw 40 min aan kwijt.

Je kunt wel begrijpen denk ik dat er al niet veel tijd meer overblijft op zo’n dag. Dan moet er nog gekookt worden en wel lekker om een keer te douchen. Jij hebt kinderen ik heb een hele lieve hond waar ik voor moet zorgen. Natuurlijk is dat niet helemaal te vergelijken maar een hond heeft ook geregeld aandacht nodig.

Zeker in het eerste jaar heb ik heel erg gevochten met de tijd, want ik had ook nog mijn vrienden waar ik regelmatig naar toe ging. Dit combineren was erg lastig en had echt te weinig tijd om te werken aan mijn business.
Ik heb toen besloten om alles op alles te zetten en op te geven wat ik niet kan gebruiken. Een stukje kwalatie social time…  nee dank je ik moet werken. Hey Daan ga je vanavond mee naar de film…  Nee sorry ik moet werken.
Waarom ga je niet eens een weekje op vakantie Daan je bent al jaren niet meer weg geweest. Ja dat klopt zou wel weer lekker zijn om er even tussen uit te gaan maar nee dank je ik moet werken.

Echt zo kan ik nog wel 10 voorbeelden noemen van dingen die ik heb laten liggen om mijn doel te bereiken. Het is gewoon een harde weg als ik eerlijk mag zijn.

Als ik thuis kwam van het werk rende ik naar boven om de computer aan te zetten, om eerst maar weer iets te doen. Veel tijd was er nooit want er moest ook gegeten worden. Na het eten laat ik dan altijd de hond uit en voordat ik dan weer aan de slag kan is het al gauw 19:30. De volgende dag moest ik er weer om 06:00 uit om te gaan werken veel tijd blijft er dus nooit over, maar elke minuut die ik had gebruikte ik voor mijn business.

In het weekeind ging ik altijd naar vrienden, hoefde nog niet eens een avondje uit te zijn maar ik was altijd weg. Maar niet de afgelopen 2 jaar. Ook dat heb ik veel opgegeven en gezegd sorry jongen maar vanavond kom ik niet.

Als je geen tijd hebt moet je tijd maken. Wil jij je droom waar maken zul je er voor moeten buigen en breken om er ook te komen. Niets is eenvoudig in het leven ook niet op internet, ook al doen sommige het wel zo lijken.
Maar wees eens rieel en bedenk 4 mensen die echt succesvol zijn, maakt niet uit of het een zanger is, een succesvolle ondernemer of de buurman. En ga eens onderzoeken wat hun hebben doorstaan voordat ze er waren, vraag het ze desnoods. Ik denk dat er wel vergelijkbare verhalen uitkomen.

Internet marketing, affiliate marketing is ook gewoon een vak. Het is werk. En net als alle andere beroepen zul je er voor moeten leren om er goed in te worden. Laat dat nou net het lastige zijn in dit vak. Er zijn geen scholen waar je dit leert, dat zul je via de online cursussen moeten doen en eboeken. Anderen volgen, informatie lezen en opzoeken maar boven al creatief zijn. Persoonlijk ben ik van menig dat dat de belangrijkste eigenschap is.

Er zijn zoveel manier om ook maar wat geld te verdienen via het internet, het gevaar is dat je er in verdwaald en teveel wil gaan doen. Het is wel belangrijk om je ergens aan vast te houden en daar voor te gaan. Dit gaat vaak het makkelijkst als je iets kiest waar jezelf ook echt passie voor hebt, iets wat je graag doet, waar je zo gezegd dingen voor aan de kant zou leggen. Er is echt overal geld in te verdienen en er is ook overal markt voor, je moet het alleen zien te vinden.

Ik heb ook meerdere dingen geprobeerd die lang niet allemaal een succes zijn geweest, maar dat is voor mij nooit een reden geweest op het op te geven. Dat is juist een leer moment dat geen wat je op school normaal krijgt. School vond ik ook nooit leuk zeker in de pubertijd was ik niet altijd even netjes en lief. Maar nu zoveel jaar later weet ik wel beter en heb ik misschien lichtelijk spijt dat ik toen niet beter mijn best had gedaan. Maar hey, ik kom er wel als ik maar door zet. Je geestelijke vermogen is ook belangrijk om dit te kunnen doen. en ik zal je een leuk voorbeeld geven.

Dit jaar ben ik officieel voor mezelf begonnen. In mei ben ik opgestapt bij Defensie en zat thuis in feite zonder baan. De reden waarom ik ben weg gegaan is omdat het me totaal niet beviel binnen de organisatie, erg sloom en er gebeurde weinig. Ik ben nou echt iemand die niet stil kan zitten en bezig wil zijn, dat bleek daar dus een probleem te zijn. Maar ja ik hoefde dus niet veel te doen en verdiende ook niet slecht. Zoals ik al zei deed ik in de avond uren mijn best om nog wat bij te verdienen, en dit was echt geen vet pot. Maar ik was vast besloten om er deze keer echt mee te stoppen bij de baas. Ik had al vaker op dat punt gestaan maar toch altijd die twijfel, want echt zekerheid kon ik mezelf ook niet bieden.

Ik had nog lang geen maand loon van het internet, maar ik zou wel veel meer tijd hebben voor mijn business en dat was de druppel. Ik ging er 500% voor. Daag baasje ik zoek het zelf wel uit, er daar ging ik het grote avontuur aan. Geen maand loon meer, ook geen recht op een uitkering want ik had zelf ontslag genomen ik was er echt helemaal klaar mee. Daar zat ik dan zou je denken in een eigen gegraven putje zonder inkomsten.

Hahaha ik heb me nog nooit beter gevoeld die vrijheid om te doen wat je wilt dat is zo heerlijk. Maar ook gevaarlijk het feit blijft wel dat er gewerkt moet worden, ik was er immers nog lang niet. Elke dag ging ik vrolijk aan het werk en deed mijn ding, speurde wat over het internet en werd elke dag wijzer en leerde elke dag bij. En dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds, en nee ik ben er nog steeds niet, niet waar ik wil zijn. Het gaat inmiddels aardig en ik kan er mee rond komen, maar het is en blijft nog hard vechten elke dag weer. Elk begin is moeilijk en zodra je het kent denk je bij jezelf was dat nou alles. Ja dat was alles maar het was wel een hel om er te komen.

Vallen en opstaan, doorzakken en doorgaan, wat kapot kan kan ook gemaakt worden. Geef niet op omdat het niet lukt of het je teveel word. Buig er onder, leid pijn bloed er voor maar geef nooit op.
Op geven doet namelijk nog veel meer pijn. Geloof me na een maandje of misschien 2 ga je er aan blijven terug denken, aan wat je allemaal wel niet hebt gedaan of geprobeerd en kijk mij nou ik kan het niet…..

Jawel ook jij kunt het. het is puur en alleen een kwestie van door zetten. Geld verdienen via internet is echt geen geheim of een magisch trucje, het is een slacht veld van doorzetters en falers. Je kunt zelf wel invullen nu wie er aan het eind het beste uit komt.

Ondernemen en geld verdienen via internet is een makkie !

Dus kom op zet die negatieve gedachten aan de kant bijt even flink door, geniet van vandaag en morgen is er weer een frisse start.

En dan hoop ik dat het eerste wat je doet is mij beantwoorden met goed nieuws, maar goed dat laat ik helemaal aan jouw over.

*******

Zit jij nou ook zo in de knoei en kom je er helemaal niet meer uit. Ik sta voor je klaar om je met mijn expertise en kennis weer verder te helpen en ook van jouw business een succes te maken. Met de vraag en antwoord service kom je verder !

hand tekening

Geef een reactie