Geld verdienen op internet – Wel of geen kosten…?

wel of geen kostenVandaag is het DE dag. Je hebt besloten om op een of andere manier geld te verdienen via het internet. Maar hoe zit dat nou, en een nog grotere vraag kost het me geld en hoeveel?

Dit is zonder enige twijfel een van de meest gestelde vragen die ik ontvang. Gister kreeg ik er ook weer een. Dus het leek mij niet onverstandig hier eens een artikel aan te wijden. Je zult hier in dit verhaal dus HET antwoord gaan krijgen op deze vraag.

Moet ik geld investeren?

Laten we voorop stellen dat niks moet, maar wil je echt serieus beginnen op internet om geld te verdienen zul je er niet aan ontkomen. Maar is dit echt noodzakelijk? Er zijn zomaar 10 verschillende manieren om geld te verdienen op internet die 100% legaal zijn en ook daadwerkelijk resultaat kunnen geven. En om geld te verdienen op internet is het niet noodzakelijk (om in het begin) geld te investeren om hiermee te beginnen. Nu denk je misschien “Oh nee hoeft dat niet?”. Nee er zijn genoeg mogelijkheden die gratis en zonder enige kosten uitvoerbaar zijn. We zullen daar zo meteen even op verder gaan.

Wat je wel moet hebben in welke situatie je ook zit is een goed humeur, doorzettingsvermogen en tijd. Wat ik heel vaak ervaar om me heen en in het dagelijks leven is dat wij mensen lui zijn. Of steeds luier worden. Maar met niks doen zal er ook echt geen resultaat komen. Je zult er zelf keihard voor moeten werken.

Laten we even zeggen dat je nu een normale baan hebt van 36-40 uur per week. En je hebt de beslissing genomen om via internet ook wat geld te gaan verdienen. Hoe ga je het dan aanpakken? Wat weet je er al van? Hoe plan je dat voor jezelf in, naast je normale baan. In mijn ogen kun je twee dingen doen.

A. Je blijft gewoon werken zoals je dat altijd al deed, en zodra je thuis komt en evt gegeten hebt ga je achter je computer of laptop zitten om je internet business op te zetten of er over te gaan leren als dat nodig is. Even om 20:00 het journaal kijken of GTST kun je wel vergeten. die paar vrije uurtje die je nog hebt op een dag zul je hard nodig hebben. Zeker in de begin maanden.

B. Een andere keus, en dit is een grote stap, is dat je je baan opzegt en je voor 100% gaat geven voor je eigen internet business. Een stap die niet heel veel mensen zomaar zullen nemen omdat ze in een bepaalde situatie zitten. Maar wel een die ikzelf heb genomen. Hierdoor kun je je volle aandacht geven en de volle 100% om je business op te zetten, en evt bepaalde zaken gaan leren die je nodig hebt. Je skilz uitbreiden.

Terug naar school

Ik krijg vaak van mensen te horen, ja maar voor jouw is het makkelijk jij weet alles. Maar dit natuurlijk niet helemaal waar. Ik heb in precies de zelfde situatie gestaan als jij staat. Helemaal aan het begin van een groot nieuw avontuur en er totaal niks van afweten. Toen ik begon met geld verdienen op internet had in er ook 0 verstand van. Ik had ook een normale baan van 40 uur per week. Voor mij is het nu makkelijk praten, en kan ook alleen vanuit mijn eigen situatie uitgaan. Ik begrijp heel goed dat sommige mensen het best moeilijk hebben of financieel niet veel of niks kunnen missen.

Maar toen ik thuis kwam in die tijd was het snel even eten en hup naar boven achter de pc. Soms tot wel 11 of 12 uur in de avond. Wat ik eerder zei over luiheid, persoonlijk heb ik daar minder last van. Ik kan niet goed niks doen of stil zitten. Dus zodra ik iets niet wist zat ik uren achter de pc en Google om uit te zoeken wat ik moest doen of hoe iets zat. Ik dacht nog , ik moest namelijk een website maken, hmm website maken dat is toch met HTML…  Ik wist nog wel dat het iets met code was. Toen ik er eenmaal verder indook en erachter kwam dat dit compleet overbodig was.

WordPress, werelds meeste gebruikte website systeem, is zo kind simpel dat er helemaal geen code bij te pas komt. Het is dat wel heel simpel maar ik moest er ook behoorlijk aan wennen en er over leren. Hoe je het ook bekijkt je zult nieuwe dingen moeten gaan leren. Het is in feite gewoon terug naar school gaan om een bepaald vak te leren, waar je ook les krijgt in verschillende onderwerpen. Het probleem is nu alleen dat je jezelf zult moeten opleiden, er staat niemand voor de klas om je internet marketing uit te leggen.

En geloof me alle feiten en informatie liggen open en bloot voor het oprapen, je moet er gewoon heel goed naar zoeken, en het zien uit te vogelen.

Online training volgen

Vind je het toch wel makkelijk om gericht uitleg te krijgen zijn er tal van online trainingen over alle nodige onderwerpen die je kan volgen. En ja de meeste zijn niet gratis. Er zit vaak veel tijd moeite en vooral niet te vergeten kennis overdracht in een online training en het is dan ook niet meer dan normaal dat hiervoor een bedrag moet worden betaald. School, een opleiding of andere cursus is ook niet gratis.  Ook dit is een stukje luiheid en gemak. Je hoeft niet perse een cursus te volgen, met goed zoekwerk en veel inzet en uitproberen kom je er ook wel. Mensen neigen heel gauw naar iets of iemand die het hun gewoon verteld. Dat is veel makkelijker…..  Nou lang niet altijd. Tuurlijk het is gemakkelijk als iemand je verteld wat je moet doen, maar je moet daarmee niet vergeten dat je nog steeds onervaren bent. Je zult dus fouten maken en problemen tegen komen die je niet verwacht.

Ik heb het meeste ook geleerd uit verschillende online trainingen, daar ben ik ook mee begonnen. En van daaruit is het verder gaan, proberen uitzoeken leren en toepassen. ik heb wel tientallen cursussen gevolgd voordat ik wist wat ik nu allemaal weet. Dat komt echt niet vanzelf, ik ben ook geen wonder kind. Geld verdienen op internet is ook echt geen goed bewaard geheim. Het is iets dat tastbaar is en dagelijks om je heen gewoon gebeurd. Het is alleen voor heel veel mensen nog wel onbekend of ongewoon. Iets nieuws, en iets nieuws dat kun je leren. Je moet het alleen zelf willen en daar ook de tijd in investeren om die skil te bemachtigen.

Website en hosting

Je hebt het vast wel vaker gezien of gelezen. Dat je een website nodig hebt, daar hoort een hosting bij en ook nog eens een domein naam. Wat je dan vast ook niet ontgaan is dat deze zaken allemaal geld kosten. Om even terug te komen op het punt van wel of geen kosten maken als je gaat beginnen. Ik ben van mening, welke vorm of manier je ook gaat toepassen, dat je ten alle tijden een website nodig zult hebben. Het is altijd wel te gebruiken om je business te ondersteunen, bereikbaar te zijn of juist voor uitbreiding.

Dit is voor velen een drempel die ze niet betreden omdat het (te veel) geld kost. Niet iedereen heeft het breed en ik begrijp dat best. Maar dit mag geen reden zijn om te zeggen ik kan het daarom dus niet. Voor een pakje sigaretten heb je voor een jaar lang een website online staan. Een lekker biefstuk houd je tegen om deze droom te starten. Je laat je tegen houden door een kratje bier….

Wat ik wil zeggen is dat dit voor slechts 5 tot 10 euro al te regelen is. Via 000webhost kun je gratis hosting krijgen en een domein naam kun je op meerdere plaatsen voor minder als 5 euro al vast leggen. Al is het het eerste jaar alleen nog maar om te leren hoe je zelf een website kunt maken, je kan mij niet vertellen dat de kosten dan een rol spelen.

Of 000webhost ook echt goed is kan ik je helaas niet bevestigen. Heb er zelf nooit mee gewerkt, ik wil er maar mee aangeven wat er dus mogelijk is. Een redelijk goede hosting is er ook al vanaf 2 tot 3 euro per maand. Rook, eet en drink iets minder en je kunt dat toch wel veroorloven. Kijk hiervoor eens bij Versio.

Wel of niet investeren

Of je nu dus wel of niet moet investeren in je internet business als je gaat beginnen zou nu toch wel duidelijk moeten zijn. Het kan zonder financiële investering, maar hiermee gaat wel gepaard dat je veel extra tijd kwijt bent aan een heleboel zaken uitzoeken en zelf leren. Aan twee dingen zul je niet ontkomen en dat is tijd en kennis. Die moet je hebben en investeren om er iets van te maken. Over het wel of geen geld investeren valt te betwisten. Zoals ik in het begin van dit artikel ook al zei zul je er niet aan ontkomen om ook een financiële investering te doen om jezelf van meer kennis te voorzien. Je business uit te breiden. Een tool die het werk gemakkelijker maakt of je gewoon nodig hebt.

En dat is ook helemaal niet erg. Investeren in je business is juist goed en zal groei versnellen of juist mogelijk maken. Je moet om te oogsten eerst zaaien. Maar het aller belangrijkste is doorzetten ! En alles aan de kant gooien om dit door te zetten en je focus er op te houden. Zonder deze laatste twee dingen heeft al het andere al geen zin meer en kun je het beter uit je hoofd zetten.

Ook geld verdienen op internet is gewoon een baan (of net als een baan 😉 ) wat inhoud dat je er tijd moeite en ook geld in moet steken. Je kiest er voor om je eigen geld te gaan verdienen, je begint hiermee je eigen bedrijf ( hoe klein die ook mag zijn ). Vraag maar eens rond aan verschillende bedrijf eigenaren om je heen of uit de buurt of ze wel of geen investering nodig hadden om op te starten. Beginnen op internet is daarmee relatief spot goedkoop.

Ik hoop dat het hiermee voor eens en altijd duidelijk is. Hoe zit en wat je wel of niet kunt doen. Hoe jou situatie er ook uit ziet er is altijd een mogelijkheid om (extra) geld te verdienen via internet. Google is je beste vriend als internet marketeer, trek ook regelmatig met elkaar op je leert er veel van.

Heel veel succes met geld verdienen.

hand tekening

1 Reactie
  1. Hallo Daan,

    Duidelijk wat je ons laat weten. Alleen jammer dat je niet vertelt welke mogelijkheden er zijn om te beginnen met zo weinig mogelijke kosten.

    Groetend,

    Frits

Geef een reactie