the endIs dit nou het einde van het hoofdstuk? Met pijn in het hart moet ik helaas “Ja” antwoorden op deze vraag. Een afsluiting van meerdere hoofdstukken zelfs.

Vandaag ongeveer 3 weken geleden zei ik tegen mezelf  “En nu ben ik het even helemaal zat”, en besloot per direct vakantie te nemen. Er liepen een aantal dingen niet zoals ik wilde of gehoopt had, was met te veel dingen bezig en werd er gewoon een beetje gek van. Dat totaal niet waar ik naar op zoek ben of op zit te wachten en had gewoon even wat rust nodig. In die tussen tijd heb ik geen mail meer geopend de computer is zelfs nauwelijks aan geweest. Die rust had ik echt even nodig en heeft me ook goed gedaan.

Ik heb eens goed nagedacht wat ik nou eigenlijk wil bereiken en wat ik daarvoor daadwerkelijk voor moet doen. Alles bij elkaar ben ik al ruim 7 jaar actief op het internet om de zo geheten “Droom” te vinden. Maar dat ik die nou echt bereikt heb kan ik niet zeggen. Iemand zei zelfs nog tegen mij “Maar Daan als je al 7 jaar bezig bent dan ben je toch al lang binnen…” En heel eerlijk gezegd dacht ik toen, godverdomme ja hij heeft wel gelijk. maar het antwoord daarop is een keiharde nee. Als ik me inderdaad meer bezig had gehouden met de dingen die ik zou moeten doen had ik nu op een hele andere boot gevaren. En dat deed toch wel even een lichtje branden om het zo maar te zeggen.

Niet dat ik het dan zo slecht doe hoor ik kan mijn hoofd boven water houden, en daar ben ik ook tevreden mee. Wil niet zeggen dat een beetje meer niet welkom is.

Eerder gaf ik al aan dat niet alles loopt zoals ik het graag wil. Een van die dingen is onder andere de website zelf. Zoals iedere website een doel heeft heb ik dat ook. Maar in tegenstelling tot 90% van de site die graag geld willen verdienen was dit helemaal geen doelstelling voor deze website. Sterker nog Slimonlineverdienen heeft zelf nooit echt geld opgeleverd. Als ik er 100 euro op jaar basis mee verdien is het al prima en zijn de kosten voor hosting gedekt. Ja sommigen verklaarde werkelijk voor gek dat ik dat niet wilde. Je hebt toch een mooie website en goede informatie….  Geloof me ik had genoeg kunnen verdienen met de site heb ook tal van aanbiedingen gehad en nog steeds voor goed betaalde advertenties of reclame. Maar dat is gewoon tegen mijn principes.

Er is maar een reden waarom ik Slim online verdienen ooit heb opgezet, en dat is om goede informatie te delen en anderen te helpen. Tuurlijk was ik niet de enige maar ik had ook een mening over de zaken en wilde die laten horen. Dit heb ik al die jaren met veel plezier en energie gedaan. De plezier had ik van de tevreden mensen die ik daarmee kon helpen en de energie uit alle reacties en vragen van mensen. Dat was de drive om door te gaan ook al koste het me geld en tijd.

Maar ….  Het is al een tijdje erg rustig wat ik er ook aan doe. in de afgelopen 3 weken zelfs niet 1 vraag of reactie .. Dat is toch wel erg droevig om te zien. De enige vraag die ik kreeg was “Hey Daan hoe is het met je, het is zo rustig rondom jou de laatste tijd” . Dat zegt mij al genoeg dus. Financieel gezien kost de site me altijd meer dan ik er uit haal en dat  vond ik nooit erg want ik deed het voor een goed doel. Nu dat doel al tijden niet echt meer in beeld is word het langzaam een blok aan het been. Dit en andere zaken zijn de reden geweest dat ik er even genoeg van had en eens even goed moest denken wat ik nou wilde..

Ik heb gewoon serieus een brok in mijn keel terwijl ik dit schijf.  Slim online verdienen gaat zijn bestaan niet meer voort zetten. Althans niet in de vorm die nu bij iedereen bekend is. De website zal blijven bestaan met een paar pagina’s, maar het blog bijvoorbeeld zal de komende tijd gaan verdwijnen. Achter een aantal dingen ga ik gewoon een dikke vette punt “.” zetten en me meer richten op mijn eigen doelstelling. Het klinkt misschien wat egoistisch, maar ik moet ook rieeel blijven. En het was voor mij wel duidelijk dat dit niet meer ging werken.

Hoe en wat ik daadwerkelijk echt uit de lucht zal halen ben ik toch nog niet helemaal uit. Want het doet me toch echt pijn om dit te zeggen laat staan uitvoeren. Zeker het laatste jaar is mijn inspanning nog nooit zo groot geweest voor iets, niet alleen lichamelijk en geestelijk maar zeker ook financieel. Nog nooit in mijn leven heb ik zoveel geïnvesteerd in een project of doel. Daarmee wil ik niet zeggen dat het een verloren jaar is geweest, zeer zeker niet. Ik ben op punten gegroeid en gestegen waar ik het nooit van verwacht had, maar de voor mij belangrijke punten gingen steeds verder uit het zicht.

Ik heb nu even 3 weken wat meer kunnen genieten het lekker rustig aan kunnen doen en weet je wat het mooie is. Ondanks dat ik veel minder doe zijn mijn inkomsten gewoon gestegen. Dat bewijst maar weer even dat te veel doen totaal niet werkt en ik me voorlopig beter kan richten op mijn eigen zaken. Het was dus een tijdje erg rustig rondom mijzelf en de site, dit zal voorlopig dus ook zo gaan blijven.

Ik zal niet helemaal verdwijnen en toch altijd bereikbaar blijven. Er zijn altijd een paar trouwe volgers en die wil ik zeker niet zomaar laten vallen. Maar verwacht geen nieuwe informatie, producten, of artikelen meer. De helpende hand en de informatieve kant gaan achter slot en grendel.

Waar ik me de komende tijd vooral mee bezig ga houden is genieten en de bestaande zaken eens goed onder handen nemen. Zoals ik al eerder zei verdien ik geen geld met deze website, daar voor gebruik ik andere websites en methodes. Deze zijn ook zeker aan een opfris beurt toe waar eigenlijk al te lang mee gewacht word. Telkens kwam er weer iets tussen en moest ik mijn plan weer opzei schuiven.. Dat wil ik me niet meer laten gebeuren en begin gewoon weer van voor af aan om de zaken goed neer te zetten. Eerst het een dan het ander.

Dit is voor nu dus het laatste bericht en meer een afsluiting van een hoofdstuk. Ik zou graag hierbij nog iedereen willen bedanken die ook maar ooit een bezoekje heeft gebracht, een reactie heeft achter gelaten of mij bestookt heeft met vragen. Ik heb je altijd met veel plezier en liefde geholpen waar ik dat kon. Hopelijk komt iedereen terecht waar ze willen zijn en houd je er een goede toekomst op na.

Met pijn in het hart, tranen in de ogen en een brok in de keel zeg ik voor het laatst,

Heel veel succes
Met vriendelijke groet

Daan Peeters

Doe mee met de conversatie

4 reacties

 1. Hoi Daan,

  Knap dat je deze keuze maakt. Zelf ben ik ook minder actief met mijn eigen site. Het opgeven ervan is een moeilijk iets. Des te knapper dat je het durft en gaat doen. Hierdoor krijg je hopelijk weer energie om andere dingen te doen die winstgevender zijn.

 2. Hoi Daan,

  Ik geef je groot gelijk dat je even een stap terug doet en alles nog eens goed gaat overzien.

  Toch leuk om te horen dat je inkomsten toch nog steeds stijgen. En wat je schrijft in dit artikel is een keihard bewijs dat online geld verdienen geen snel-rijk-formule is.

  Wat je support naar anderen betreft krijg je van mij een hele dikke vette 10. Je reputatie is gewoon hartstikke goed.

  Ik wens je heel veel succes en geluk met het online ondernemen.

  Groetjes,

  Diana

 3. Bedankt voor jullie reacties, dat doet me toch weer erg goed. Het was een moeilijke keus en om eerlijk te zijn blijf ik twijfelen. Maar ik moet dit gewoon doen om weer vooruit te kunnen en hopelijk komt het weer terug in de toekomst.

  Zoals gezegd ben en blijf ik gewoon bereikbaar via mail dus vragen blijven welkom.

  Ook het beste voor jullie,

  Mvg
  Daan

 4. Hey boy,

  Van mij krijg je een tien met een griffel voor al dat moois dat je gepresteerd hebt het afgelopen jaar. Nooit gedacht dat er zoveel talent in je zat !! En voor de toekomst : blijf dicht bij jezelf en houd plezier in je werk, dan komen er vanzelf weer nieuwe verrassingen. En trouwens : Bo vindt dit ook !

Laat een reactie achter

Geef een reactie