Motivatie en geloven. Het is zo belangrijk !

motivatie-managementDit bericht is na aanleiding van een video die ik zojuist gezien heb. Voor mij was dit zo herkenbaar en is het verhaal zo goed dat ik er meer mee wilde doen.

We hebben allemaal een reden om te leven en de keuzen die we maken. We proberen van ons leven het beste te maken zodat je op je oude dag kunt zeggen ja ik heb een goed leven gehad en gedaan wat ik wilde. Maar is dat ook wel echt zo? Haal jij alles uit het leven en doe je wat je wilt doen in je leven?

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen op hun sterfbed dit toch niet voor elkaar hebben, niet gedaan hebben wat ze eigenlijk wilde doen. Niet dat ene risico genomen wat je leven had kunnen veranderen.

Nu ben je nog jong en sta je in de bloei van je leven, bedenk jezelf eens hoe het voor jouw zal zijn op je oude dag? Heb je dan alles gedaan wat je kon om je dromen na te leven?

Het is jouw leven niet dat van een ander. Maar jouw leven word voor een groot deel bepaald door je ouders, politiek en de vrienden waar je mee omgaat. Alles en iedereen probeert invloed op jouw leven uit te oefenen om er iets in te sturen. Maar stop daar nou eens mee, het is jouw leven. Daar ben jij de baas over en heb je zelf de controle over om te doen wat je wilt en wat goed voelt voor jouw.

Zet jezelf eens in die oude dag. Wat zou je dan over jezelf en je daden te zeggen hebben? Heb je dan die ene droom reis gemaakt, of het boek geschreven wat je zo graag wilde? Dat idee uitgevoerd wat je succesvol maakt? Waarschijnlijk niet, omdat je bang was te lui of toch gewoon bij de rest wilde horen.

Grote succesvolle mensen zullen ook nergens bij horen wat zij steken namelijk uit van de rest, zij zijn anders dan de rest, zij doen anders dan de rest. Je moet er niet te makkelijk over denken wat succesvol worden is niet makkelijk. Als dat wel zo was geweest zouden er veel meer succesvolle mensen op deze aarde zijn en denk ik ook wel dat het er heel anders had uitgezien.

Veel mensen hebben excuus na excuus om iets niet te doen of niet te kunnen, maar het probleem bij deze mensen is het geloven. Het niet geloven in hunzelf en niet geloven in wat mogelijk is. Het grote verschil tussen winnaars en verliezers is doorzettings-vermogen. Niks anders dan dat, doorgaan doorgaan doorgaan. Keihard op je bek gaan en gewoon weer opstaan.

Niemand heeft gezegd dat het anders doen dan de rest makkelijk zou zijn. Waarom denk je dat juist iedereen het zelfde doet? Het is een routine, het nadoen van andere wat het juist zo simpel maakt om dat normale leven te leiden. In het filmpje komen ze met het voorbeeld van een bamboe zaadje. Waarschijnlijk weet je dit nog niet maar het duurt zoon 5 jaar voordat deze uitkomt en er een plant uit groeit. Al deze 5 jaar heeft het zaadje wel verzorging en water nodig elke dag anders zal het nooit uitkomen. Maar na die 5 jaar duurt het slechts een paar weken voordat dit zaadje in een reuze bamboe stengel groeit.

Wat ze daarmee bedoel is dat het dus niet makkelijk zal zijn en dingen tijd kosten. Wees geduldig en geef niet op. Als jij een groot idee hebt of zoals ik de gedachten een eigen bedrijf te starten zullen er altijd mensen zijn die je uitlachen of voor de gek houden. Allen omdat zij niet zien wat jij ziet. Toen ik nog bij defensie werkte en het verhaal rond ging dat ik er ging stoppen en via internet mijn bedrijf ging starten gebeurde er precies dat. Maar ik dacht laat ze maar lachen.

Wat zij zien is alleen wat zij willen zien en geloven. Zij zien niet het grote plaatje of kunnen het zich visualiseren. Wat deze mensen missen is een visie de motivatie en het geloven in wat mogelijk is en waar jijzelf toe in staat bent. De enige die dat kan zien ben jezelf. dus trek je niet te veel aan van anderen en leef je droom, maak ze waar en ga er voor.

Neem maar van mij aan dat elke succesvol persoon op deze aarde raar is aangekeken of is uitgelachen voor het geen wat hij of zij deed of wilde doen. Maar er zijn mensen op de maan geweest, spreken we elkaar door een telefoon en kunnen we ziektes genezen. Dat is alleen maar gebeurd en voor elkaar gekregen omdat er iemand was die niet opgaf en niet luisterden naar de grote rest. Geloofde in zijn eigen dromen en vooral geloofde in zichzelf.

Je leeft je leven maar een keer dus doe wat je moet doen. Stop met denken er over en doe het gewoon eens.

You dont have to be great to get started, but you gotta get started to be great !

hand tekening

P.S Ik raad je ook echt aan om het filmpje zelf even te bekijken. Klik hier voor het filmpje

Geef een reactie