Presenteer en erkenning

zoek het uitHoe kom jij over op anderen?

Ik heb al eens eerder een artikel geschreven over dit onderwerp en hoe belangrijk dit wel niet kan zijn. Wat ik nu merk is dat ik veel meer word benadert dan voorheen, maar hoe komt dat?

Voor zeg een goede 6 maanden geleden had ik er nog moeite mee om mezelf als expert te zien in sommige vlakken, dat terwijl andere er wel zo over dachten. Een stukje onzekerheid over mezelf. Ik zag ook wel dat de meeste vragen die ik krijg goed te beantwoorden zijn voor me en over het algemeen zijn de mensen erg tevreden met de info. Maar ben ik daarmee een expert vroeg ik mezelf af.

Maar het gaat er niet alleen om of dat je je klanten wel of niet kunt helpen. Wat net zo belangrijk is al dan niet belangrijker is hoe zet jij jezelf neer. Hoe word je gezien door anderen en wat is hun ervaring? Hoe ervaar jij dit zelf? Al deze feiten maken het of je wel of geen expert bent. Ben je een expert laat dat dan ook zien en wees niet bang om een expert status op je te nemen.

Mensen hebben al heel snel een eerste indruk van je waar je volgende contacten of confrontaties van af hangen. Hebben ze geen goede eerste indruk van je is het al 2 keer zo moeilijk om ze ergens van te overtuigen.

Ik heb die status op genomen, ja ik ben een expert. Ik laat mezelf zien en horen, deel mijn menig op verschillende vlakken. Met als resultaat dat je erkenning zal stijgen. Als de informatie die je geeft ook nog eens de mensen echt geholpen heeft komen ze sneller terug. Toon ook dat resultaat, vraag mensen om een reactie achter te laten met bedankt voor je goede hulp. Mensen die heel tevreden zijn zullen jouw ook makkelijker aanraden bij een ander. Je zult meer verzoeken ontvangen ook van vreemden omdat ze gezien hebben waar toe jij in staat bent of wat je voor ze kan betekenen.

En dit heeft even helemaal niks met geld verdienen te maken. Heb je mij ergens horen zeggen dat ik geld vroeg voor de informatie. Nee ik heel veel gevallen doe ik dat allemaal gratis. Voor mij is het een kleine moeite voor de ander een groot raadsel. In veel gevallen word daar enorm misbruik van gemaakt. Daarmee wil ik niet zeggen dat alles gratis zou moeten zijn, zeer zeker niet. Ik geef ook niet alles weg. Er zit vaak toch een hoop tijd moeite en geld in om iets te leren wat jij niet weet en daarvoor het aan mij vraagt. En iedereen weet dat tijd geld is.

Waar het om gaat is hoe jij jezelf daarmee presenteert en dus overkomt bij de mensen. Jouw doen en laten kan heel veel betekenen voor je business dus denk er altijd goed over na. Heb je eenmaal die expert status bereikt en word je door meerderen als expert gezien zul je zien dat andere experts jou ook gaan ontdekken. En dan gaat er pas een wereld voor je open, erkenning er herkenning zullen er voor zorgen dat je nooit zonder werk zit.

[line_break]Insert Your Text Here[/line_break]

Geef een reactie