Passie Als je begint met geld verdienen op internet of een dergelijke cursus volgt om hierover te leren zul je al snel de volgende tekst tegen komen : Kies een onderwerp wat je goed ligt en waar je passie voor hebt. Ook ik zeg tegen al mijn leerlingen dat ze het beste op zoek kunnen gaan naar hun passie of grote interesse in een bepaald onderwerp. En dat zeggen we ook niet voor niks.

Mijn nummer 1 vuist regel in het online ondernemen is: praat en begin nooit aan iets waar je niks van af weet of je niet ligt. Om jezelf goed in de markt te zetten zul je gewoon moeten weten wat je verkoopt en wat het is of waar het over gaat. Dit kan alleen maar door er mee bezig te zijn en jezelf te informeren, hoe meer hoe beter. Maar ook om er over te vertellen en eventuele vragen te beantwoorden. Motivatie is daarin heel erg belangrijk want zonder zul je al snel afhaken en kun je niet voldoende waarde leveren om mensen en potentiële klanten naar je toe te trekken.

Het is niet voor niks dat je op deze website genoeg waarde volle artikelen kunt vinden, dat ik verschillende e-boeken heb uitgebracht en ik bijna elke vraag naar tevredenheid kan beantwoorden. Het “Vak” internet marketing is namelijk mijn passie. Eigenlijk vooral de mogelijke levens stijl en vrijheid die het kan bieden. Dat is ook de reden dat ik vaak werk dagen heb van 12 uur en soms tot diep in de nacht. Ik zeg wel werk dagen maar persoonlijk zie ik het zo niet, ik vind het namelijk gewoon leuk om te doen en daar mee bezig te zijn. Hoeveel tijd ik daarin steek interesseert me eigenlijk niet.

Als je iets echt leuk vind om te doen is het geen werk meer !

Voor mij is werken gewoon een leuke bezigheid waar ik ook nog eens mijn geld aan kan verdienen. Maar naast het gezegde kies voor passie, is er nog een mooi en ook niet onbelangrijk gezegde die luid: leg niet alle eieren in een mandje. Wat daarmee bedoelt word is dat je je activiteiten moet spreiden. Maar let daar ook mee op, laat je niet te snel en gemakkelijk mee slepen hierin en voorkom dat je te veel gaat doen. Het is belangrijk eerst het een op te bouwen en daarna weer eens verder te kijken.

Dat is precies wat ik dit jaar ook heb gedaan. Naast de wereld van online geld verdienen ben ik begonnen in een voor mij nieuwe markt, namelijk over lekker eten en recepten. Dat is wel even heel iets anders als de internet marketing maar des al niet te min wel een passie van me. Ik praat of doe er eigenlijk weinig mee buiten dat ik thuis wel eens de lekkerste gerechten klaar maak of zomaar eens koekjes of iets anders ga bakken. Het creëren en maken van iets waar ik daarna lekker van kan genieten doe ik graag en ben er nog aardig goed in ook.

Van niks naar resultaat in 2 weken

Omdat koken ook een passie van me is en ik het online ook een leuke markt vind heeft me dit erg geholpen om hieraan te beginnen. Het is niet niks om zomaar in een andere markt te stappen. Ik zal altijd mijn vuist regel aan blijven houden en moet ik me dus wel verder gaan verdiepen hierin en mezelf gaan bij scholen. Maar dat doe ik ook met plezier.

Zo heb ik een nieuw twitter account geopend waar ik nu zoon 2 weken mee bezig ben en deze groeit als kool. Op dit moment van schrijven zit ik al op 700 Nederlandse volgers. Ik heb 2 nieuwe websites opgezet om informatie en recepten te delen maar ook om emails te verzamelen. Ook hier heb ik al vrij snel ruim 100 adressen kunnen verzamelen die ik nu ten alle tijden informatie kan toesturen. Al met al gaat het dus best aardig en dat heeft alles te maken met doen wat je leuk vind. Bezig zijn met een onderwerp waar je echt passie voor hebt en wat je interesseert.

Heb ik dan ook al geld verdient in de nieuwe markt vraag je je misschien af. Nee dat nog niet, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit snel gaat veranderen. Snel geld verdienen bestaat niet, en mocht het je toch lukken…..

Wat snel komt is ook weer snel voorbij.

Van je passie je inkomen maken is toch eigenlijk het leukste wat er is. Altijd met plezier met je werk bezig zijn en het eigenlijk zo leuk vind dat het geen werken meer is maar gewoon genieten. Ik zie heel veel mensen dit niet doen en die promoten er eigenlijk maar op los in allerlei verschillende markten in de hoop dat er ergens iets verdient word. Vaak zijn het ook deze mensen die het echte grote succes nooit zullen halen of zelf helemaal afhaken van de activiteiten.

Het kan zoveel beter

Wat ik zo ontzettend jammer vind. Want hadden deze mensen nu al die tijd energie en evt geld nou goed besteed aan iets wat ze echt leuk vinden weet ik zeker dat een groot deel er beter was uit gekomen.  Het is eigenlijk heel logies als je er goed over na denkt. Je kiest toch ook geen (normale) baan die je niet leuk vind?

Online gaan werken en daar je geld en of inkomen gaan verdienen is ook een baan. Al word dit nog niet veel erkent is het er wel degelijk een. Kies ook daar voor iets wat je leuk vind het internet is zo ontzettend groot en je hebt het direct aan je voeten liggen. Je neemt het overal met je mee naar toe en kunt alles bereiken met slechts een paar knoppen op je toetsenbord en muis. Vroeger en ik denk op dit moment ook nog wel was de griekse uitvinding van een toilet de grootste evolutie van de mens. Persoonlijk denk ik dat als we over honderd jaar of meer terug zouden kijken dat internet wel eens de grootste evolutie heeft gebracht.

Waar ik nou eigenlijk helemaal naar toe wil… nou heel simpel! Ik wil dat je stopt met het promoten van van dingen die je niet weet en eens serieus gaat nadenken. Werkt dat nou echt wat je doet en bereik je daar mee wat je in gedachten hebt? Het is niet verkeerd om te falen of iets verkeerd te doen, maar het is moeilijk dat toe te geven aan jezelf en er echt overheen te stappen. Wees gewoon reëel en eerlijk voor jezelf het heeft helemaal geen zin om jezelf voor de gek te blijven houden van dit lukt me wel. Is het niet jouw ding dan LUKT HET JE NOOIT!

Ik hoop echt van harte dat ik je hiermee even heb wakker geschud. Dat je daarop actie onderneemt en eens serieus gaat werken aan je business. Focus je op je doelen en maak van je passie je inkomen !

hand tekening

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Hoi Daan,

    Goed artikel! Toch wel blij hoor dat je af en toe eens schrijft. Ook goed om te lezen dat je al een leuke start hebt kunnen maken met je ‘andere’ niche!

    Met vriendelijke groet, Corinne

  2. Bedankt Corinne en Willian.

    Ik schrijf nog wel hoor maar even iets minder omdat ik druk bezig ben wat nieuws op te zetten en uitbreiden, meer daarover binnenkort.

    We gaan ervoor !

Laat een reactie achter

Geef een reactie