Wat is affilaite marketing

Wat is affilaite marketingGeld verdienen met affilaite marketing

Affiliate marketing je ziet het veel voorbij komen op verschillende sites en social media. Maar wat is affilaite marketing eigenlijk?

Wikipedia zegt er het volgende over : Affiliate marketing is een vorm van internet marketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder.

Eigenlijk hoef ik dit niet meer aan te vullen want meer als dit is het niet. simpel toch?

Maar dan was het zinloos geweest om dit artikel te schrijven. Affiliate marketing is dan ook niet zo simpel als het op het eerste oog lijkt. Veel mensen hebben er iets over gelezen of misschien wel een training gevolgd en duiken er vol goede moed in maar komen later voor een raadsel te staan als het niet lukt. Er komt namelijk veel meer bij kijken.

 

Affiliate marketing – Belangrijke punten

  • Is er wel markt voor het product/dienst
  • Kan ik deze markt online bereiken
  • Hoe kan ik deze markt het beste bereiken
  • Kan ik dat allemaal
  • Is er concurrentie voor dit product/dienst
  • Hoe pakken zei het aan
  • Wat gaat het me kosten om te starten
  • Wat voor marketing is het beste

 

En dan zal ik maar even in het niets laten wat er nog bij komt. Het klinkt vaak zo mooi en zo gemakkelijk maar je kunt het fout en goed doen. Als jij de punten hierboven allemaal met gemak kunt beantwoorden heb je al een goede kans van slagen maar dat geeft geen garantie. Een belangrijke les die ik geleerd heb is goed weten waar je mee bezig bent en zo niet ga het dan leren of besteed het uit aan iemand die het wel kan en weet.

Het is helemaal geen schande als je bijvoorbeeld geen website kunt maken, daar zijn genoeg anderen voor die dat wel kunnen. Dat zou geen reden mogen zijn waarom jij niet kunnen beginnen met affilaite marketing. Het zelfde geld voor het schrijven van artikels, ook dit kun je gemakkelijk uitbesteden en heb je voor een klein bedrag een goed artikel.

Denk niet alleen out of de box maar doe ook out of de box. Door stil te staan kom je niet verder, richt je op 1 punt dat voor je licht en houd daar je focus op.

Maar vooral bekijk eerst goed je markt en je product of dienst voordat je ook maar enige actie onderneemt. Affiliate en internet marketing heeft zeker de potentie om jouw een goed inkomen te bezorgen maar alleen op de juiste manier.

Wat is jouw ervaring met affiliate marketing? Laat het hieronder weten in een reactie.

1 Reactie
  1. ik ben blij dat ik een e-mail heb gehad, bedankt.

Geef een reactie