Werk uitbesteden is zo veel beter !

werken aan je businessMijn trainer en coaches hadden het al vaker tegen me gezegd “Daan je moet werken AAN je business niet IN je business”. In eerste instantie begreep ik het nog niet helemaal maar hoe meer je er over na denkt en er mee aan de slag gaat des te duidelijker word het.

Met het werken aan je business is het zo veel makkelijker om te groeien, even wat rust te nemen of iets totaal anders te gaan doen. Je blik weer te kunnen verruimen om je business naar een nieuw level te tillen.

Maar ik begon, net als heel veel andere, te werken in mijn business. Ik was werkgever maar ook werknemer, elke taak en elke opdracht moest ik zelf uitvoeren om het voor elkaar te krijgen. Soms is dat ook prima, maar andere keren weet je zelf ook niet waar je aan begint en word het eigenlijk niks. Je verdoet een hoop tijd en moeite voor iets waar je misschien helemaal niet tevreden mee bent.

Geef je business een boost

Ik ben, zolang ik het me kan herinneren, al een voorstander geweest van dingen zelf te doen. Ik wil ook altijd weten hoe iets moet of hoe het werkt. Maar in realiteit is dat een groot obstakel en houd het je enorm tegen in de vooruitgang.

Stel je even voor je gaat een nieuwe techniek toepassen die je omzet aanzienlijk kan verhogen, maar je hebt er totaal geen kaas van gegeten. Nou kun je twee dingen doen. Je gaat er maar gewoon mee aan de slag en je ziet wel waar het op uit komt. Of je besteed wat tijd en moeite om er meer over te weten te komen en verschillende dingen uit te proberen.

In beide gevallen heb je waarschijnlijk niet het resultaat wat je eigenlijk wilde. In situatie een zul je niet de gewenste kwaliteit en resultaat gaan behalen omdat je eigenlijk niet goed wist wat je deed. In situatie twee ben je een hoop tijd kwijt aan het uitzoeken en meester worden in deze techniek en duurt het vaak een hele tijd voordat je echt de resultaten gaat zien.

Werk uitbesteden

Maar er is nog een derde optie, je werk uitbesteden aan derde. En dit is vaak een hele goede oplossing om sneller vooruit te gaan, meer resultaat te behalen, en zelfs meer tijd vrij kunt maken voor jezelf. Door verschillende taken uit te besteden kun je veel meer gedaan krijgen in een kortere tijd. Het is een enorm voordeel voor je business maar ook voor jezelf.

Er zijn verschillende websites waar je terecht kunt om je verschillende taken uit te besteden, en vaak ook nog voor een schappelijke prijs. Kleine bedrijven, studenten en particulieren kunnen voor jou de kleine of vervelende taken uit handen nemen zodat je zelf kunt gaan richten op de echt belangrijke zaken en je business naar een nieuw level kunt tillen.

Blijven hangen en niet vooruit gaan is achteruitgang.

Door werk uit te besteden boek je meer vooruitgang!

hand tekening

2 Reacties
 1. Hola Daan!

  Yes, Dit is zo’n blog waar ik mij erg in herken. Het klopt zeker dat je beter aan je business kan werken dan in je business. Tuurlijk is het zinvol om zelf ook een aantal goede skills te ontwikkelen want het is erg prettig om te weten en zelf te ervaren wat de mogelijkheden zijn.

  Over mij zelf, een website maken in WordPress kan ik inmiddels dromen maar doordat de ontwikkelingen niet stil staan is het soms beter om dit werk uit te besteden. Ook het leveren van de complexere animatie video’s besteed ik zelf uit. Een dag heeft 24 uur en hoe ik mijn tijd indeel is dus erg belangrijk. Door met outsourcers te werken geeft mij dit zoveel meer tijd zodat ik “aan mijn Business” kan werken.

  Ik moet wel eerlijk toegeven dat het werken met outsourcers niet altijd roze geur en maneschijn is. Ik heb een aantal keren de plank behoorlijk mis geslagen. Dag geld. Communicatie is waar het om draait en gaat ook veel tijd mee verloren heb ik gemerkt. Ben erg benieuwd hoe jij dit aanpakt. Welke websites, studenten, kleine bedrijven kan jij mij aanraden?

  Groet,
  Lex

  • Hey Lex,

   Bedankt voor je reactie ! Werk uitbesteden heeft zeker zo zijn voor en nadelen. Maar heb je eenmaal een goede connectie gevonden is het goud waard.

   Het hangt er een beetje vanaf wat voor werk je wilt uitbesteden en waar je de beste kandidaat kan vinden. Maar zelf maak ik meestal gebruik van Sitedeals, Fiverr of gewoon een advertentie op bijvoorbeeld marktplaats.

   Een goede omschrijving van het geen wat je wilt laten doen en de kwaliteit die je verwacht zijn wel van belang. En op het moment dat je iemand hebt gevonden of reageert , vraag dan altijd even naar wat voorbeelden. Zo kun je een betere inschatting maken van het werk dat er geleverd word.

   Soms gaat het mis, en vaak gaat het goed.

   Groet, Daan

Geef een reactie