Zie jij een manier of een methode?

Het gouden eiDe manier of De methode

Welk van de twee kies jij? Een goede manier of een goede methode?

Je kan er twee kanten mee op, de een werkt wel en de ander niet. Het is iets wat ik veel zie gebeuren, niet alleen bij mensen die bij me komen met vragen maar ook als ik zelf wat rondkijk. Ze zien niet de manier of methode. Jij herkent het vast wel als ik zeg “deze manier van geld verdienen werkt niet”

De Manier !

We kennen het allemaal, je koop een cursus of training bekijkt alles netjes en gaat aan de slag. Je past alles netjes toe op de manier zoals het je word voor gedaan. Als je geluk hebt zul je wat resultaat halen maar de meesten doen dat helaas niet. Maar waarom niet? Als je er naar gaat vragen zullen ze vaak zeggen, die manier werkt niet. Dat wil niet zeggen dat een cursus of training gefaald heeft of dat de informatie niet goed was. Vaak ligt het namelijk aan de cursist zelf.

De grootste drempel is meestal onwetendheid over het geen of te weinig inzicht. Dit zijn beide dingen die je moet proberen te over komen. Onwetendheid is op te lossen door veel te leren, inzicht door veel te doen. Zeggen dat het niet lukt en opgeven zal je niet verder brengen.

De Methode !

Maar nog veel belangrijker denk ik zelf is de methode, en vaak word deze niet gezien. Wat je heel goed in je oren moet knopen als je een cursus of training gaat volgen is dat ze je een methode leren, maar voordoen op een manier. Dit zijn twee hele verschillende dingen. De manier werkt misschien niet, maar pas ik de methode anders toe werkt het misschien wel.

Om even een simpel voorbeeld te geven : Jantje heeft een cursus gekocht waarmee hij leert een affiliate website op te zetten en daar zijn producten mee te promoten. In de cursus word veel over voeding gesproken. 80-90% van de cursisten zal deze manier gaan toepassen in de voedingsmarkt. Hooguit 10-20% ziet de mogelijkheid om deze methode ook in andere markten toe te passen. Nou is dit misschien een heel simpel voorbeeld maar zo gebeurd het wel.

Ik hoop hiermee een stukje helderheid te hebben gegeven. Misschien pak je je oude cursus nog eens op om er goed naar te kijken.

Welke van de twee kies jij? Wat vond je van dit artikel? Laat je horen hieronder in een reactie!

Succes en tot snel
[line_break]Insert Your Text Here[/line_break]

Geef een reactie